Akupunktur barnløshed Århus

Akupunktur er en terapiform, der på det seneste har vundet
betydeligt indpas som supplerende terapi til konventionel fertilitetsbehandling

Akupunktur mod barnløshed/fertilitetsbehandling. Akupunktur er en terapiform, der på det seneste har vundet betydeligt indpas som supplerende terapi til konventionel fertilitetsbehandling. Årsagen til den øgede interesse er ikke mindst offentliggørelsen af nyere svenske og tyske undersøgelser. Undersøgelser, som dels påviser en fysiologisk effekt af akupunkturbehandlingen og dels peger i retning af, at man med akupunktur kan forhøje succesraten i forbindelse med IVF (Kunstig befrugtning). Tallene fra et tysk forsøg viser en øgning fra 26.3 % til 42,5 % i antallet af registrerede graviditeter, når IVF-behandlingen suppleres med akupunktur. Disse tal er yderligere bekræftet et forsøg på fertilitetsklinikken Trianglen i Danmark.

Den metode, der har fået succes i forbindelse med IVF, går ud på, at man giver akupunktur lige før og efter ægoplægningen på fertilitetsklinikken.

Desuden er der lavet en undersøgelse om lav æggereserve af Mao Qun-hui

Akupunkturs virkning i forbindelse med behandling for barnløshed:

 • Forøger blodcirkulationen i livmoderen og forbedrer slimhinden, hvilket kan iagttages ved scanninger
 • Integrerer udefrakommende hormoner med egne hormoner
 • Forbedrer ovariernes funktion med hensyn til at producere æg af bedste kvalitet.
 • Regulerer hormonerne med henblik på at producere et større antal follikler.
 • Mindsker bivirkninger fra hormonindtag (såsom hovedpine, utilpashed, osv.)
 • Afbalancerer kroppen og afspænder livmoderen
 • Styrker immunforsvaret
 • Forbedrer sædkvaliteten
 • Mindsker risikoen for abort.

Cyklus

Når du ønsker at bliver gravid er det vigtigt:

1) at du har ægløsning

2) at din cyklus er regelmæssig – 24-28 dages mellemrum

3) at din blødning er normal

Så når du kommer i min klinik første gang, vil vi bruge noget tid på at tale om hvordan din cyklus er, og er der en ubalance i ovennævnte forhold, vil jeg tilrette en behandling, som er skræddersyet til dig, for at ovennævnte punkter bliver sat i balance og de nødvendige betingelser er til stede for at du kan blive gravid.

Akupunktur ringe sædkvalitet

Når vi ser på sædkvaliteten er følgende vigtigt:

 • Volumen
 • Antal Spermatozoer
 • Antal ubevægelige sperm
 • Spermatotozo mobilitetsgrad
 • Penetrationstest
 • Antal morfologisk normal sperm 

I dag er der desværre mange der har en sædkvalitet som kan gøre det vanskeligt for et par at blive gravid, men med mindre problemet er medfødt, er der mange gode muligheder for at behandle manden med akupunktur. Der er lavet nogle forsøg, hvor man har studeret 28 mænd hvor de fik 10 behandlinger med akupunktur (med behandling 2 gange om ugen) og der var en signifikant forbedring in sperm kvaliteten. I et andet forsøg, har man studeret 19 infertile mænd som blev sat i 2 grupper, hvoraf de første 10 fik akupunktur og Moxa 1 gang om ugen, den anden gruppe fik simuleret akupunktur og man noterede sig en signifikant forbedring i akupunkturgruppen.

Livsførelse

Det er utrolig vigtigt, at have en fornuftig livsførelse når et par ønsker at blive gravid, og det gælder såvel kvinden som manden. Stress er ofte årsagen til, at det ikke lykkes at blive gravid, og i den forbindelse vil jeg via samtale og afstressende akupunktur behandling/øvelser hjælpe dig til at få ro i kroppen og sjælen. Det er afgørende for at kunne gennemføre en graviditet og i det hele taget at kunne blive gravid, at du ikke er stresset og din krop er i ubalance.

Hvis din krop er i balance, vil det naturlige være at din ægløsning bliver regelmæssig, du producerer nogle fine æg, din livmoderslimhinde bliver tilstrækkelig tyk til at holde fast på det befrugtede æg. Så akupunkturbehandling kan være vejen frem for dig, for at komme tættere på at få dit ønske opfyldt.

Akupunktur insemination

Det optimale er, at forsøge at opnå graviditet uden hormontilskud, og jeg anbefaler, at du forsøger med f.eks. akupunktur behandling alene, inden du går til næste skridt som kunne være insemination eller IUI. Insemination foregår normalt på et hospital eller på en privat fertilitetsklinik, og du vil som ofte blive sat i hormon behandling for at lægen kan styre din cyklus og dermed vide nøjagtigt hvornår inseminationen skal foregå.

Ved alle former for hormonbehandling, er der bivirkninger, og disse bivirkninger kan akupunkturen afhjælpe, og akupunkturen kan desuden medvirke til at øge chancen for at inseminationen ender med at du bliver gravid, idet den hjælper kroppen til at holde den naturlige balance på trods af hormonbehandlingen.

Akupunktur IVF (reagensglasbehandling)

Akupunktur ivf-behandling. Når I har forsøgt i længere tid at blive gravid uden held, kan næste skridt være IVF behandling, som foregår på klinik eller hospital.

I denne behandling vil du blive sat på en hormonbehandling for at man derigennem kan styre din ægløsning, lægen vil udtage dine æg, når de er store nok, og samme dag som det sker, vil din kæreste skulle aflevere en sædprøve. Befrugtningen vil foregå i et laboratorium, hvor dine æg derefter vil blive lagt i et embryoscop for der at starte delingen, så det kan blive klar til at blive lagt op i din livmoder igen.

I denne proces vil din krop blive udfordret, pga. hormonbehandlingen, og det vil være meget hensigtsmæssigt at få akupunktur i den periode, for at få kroppen i balance og optimere chancerne for at blive gravid. Akupunkturen vil fjerne de negative konsekvenser ved hormonbehandling, men det er påvist at akupunkturen også vil øge blodmængden og cirkulationen af blodet i livmoderen hvilket er med til at optimere chancerne for graviditet.

Akupunkturen vil ske i 5 faser:

 • Under nedregulering (hvor man sætter dig i en slags kunstig overgangsalder)
 • Fra 4. til 8. cyklusdag
 • Under æggestimulationen
 • Dagen før eller samme dag som æggeudtagningen
 • På dagen for æggeoplægningen.

Du kan læse, hvad nogle af dem som har gået i fertilitetsbehandling hos mig siger på siderne MIN-MAVE.dk og BABY.dk

Jeg tilbyder akupunkturbehandlinger mod barnløshed/fertilitetsbehandlinger i min klinik i Heibergsgade 36, st. tv.
8000 Århus C. Kontakt mig for at aftale en tid