Jeg behandler følgende kredsløbsrelaterede emner her på siden:

For højt blodtryk (hypertoni) – For lavt blodtryk (hypotoni)
Ødemer/væskeophobninger – Svimmelhed

For højt blodtryk (hypertoni)

Akupunktur virker godt på det systoliske blodtryk. Moderat forhøjet blodtryk eller svingende blodtryk behandles effektivt. Medicinsk terapi og akupunktur kan bruges ved siden af hinanden for at reducere medikament-dosen (og dermed risikoen for bivirkninger).

Terapien vil bestå i at skabe balance i kroppen og styrke de organer der er i spil ifm. for højt blodtryk b.la. nyren, og berolige nervesystemet. Desuden kan jeg også behandle for diverse symptomer ifm højt blodtryk, så som:

 • Hovedpine
 • Svimmelhed
 • Øresusen
 • Smerter og fyldfornemmelse i brystet
 • Sovende fornemmelse i arme eller ben.

For lavt blodtryk (hypotoni)

Lavt blodtryk er kun behandlingsværdigt når det giver sig udslag i symptomer (som svimmelhed, træthed) idet lave værdier ellers snarere beskytter karsystemet mod arteriosklerose.

Er der som sagt symptomer, vil det være oplagt at behandle disse med akupunktur.

Ødemer – væskeophobninger

Væskeophobninger kan foregå forskellige steder i og på kroppen. Det kaldes ødem.

Vi ser ødemer som hævede ben og hævelser i ansigtet, over eller under øjnene, på kroppen – især omkring maveområdet, på hænder og fingre, i anklerne samt på fødder og tæer, samt det sjældne tilfælde, hvor der kun kommer hævelse og ødem i det venstre ben.

Ødemer optræder forskellige steder og hver type har sin egen specielle årsag ift Traditionel Kinesisk Medicin, men grundlæggende opstår de af samme årsager. Det er behandlerens opgave at opspore årsagen – og derefter kan man sætte ind med behandling

Ødemer skyldes FUGT, det dannes når der ikke er tilstrækkelig cirkulation på grund af manglende energi i b.la. Lymfesystemet, og kropsvæsker og slim vil øges og stagneres (ophober sig).

Fugt kan desuden dannes i kroppen af forskellige årsager:

 • Medicin
 • Sukker
 • Mælkeprodukter

Akupunkturen vil skabe den nødvendige balance i kroppen og derved udlede fugten, men det er også vigtigt, at holde sig fra sukker og mælkeprodukter samt andre fugtdannende fødevarer, og det vil jeg selvfølgelig rådgive om under konsultationerne.

Svimmelhed

Der kan være mange årsager til svimmelhed, og har det stået på i længere tid, er det vigtigt at søge læge for at for afdækket årsagen.

Der er en række årsager, som er de hyppigste, som akupunkturen kan behandle med gode resultater, det kan være:

 • Løse øresten
 • Menières sygdom
 • Migræne associeret svimmelhed
 • Virus på balancenerven

Ved en særlig type svimmelhed, der opstår, når man lægger sig eller vender sig i sengen, kan der være tale om en forskubning af de såkaldte øresten, en slags krystaller, der ligger i det indre øre og trykker mod forskellige celler, alt efter hvad stilling, man indtager, fra liggende på den eller den anden side, stående op eller på hovedet. Er ørestenen blevet forskubbet går der forkerte signaler til lillehjernen, og der samarbejder signaler fra syn, hørelse, ligevægtssans og fra trykpunkter under huden fx fra fødderne, når man står op.

Menières sygdom skyldes problemer med trykreguleringen i det indre øre og er kendetegnet ved svimmelhed, kvalme og opkastninger, hørenedsættelse, tinnitus og trykken for øret. Sygdommen rammer oftest kun det en øre.

Virus på balancenerven er en svimmelhedssygdom, der skyldes påvirkning af den ene balancenerve. Balancenerverne er de to nerver, der forbinder hjernen med ligevægtsorganet (i det indre øre) i henholdsvis højre og venstre øre.