Jeg behandler følgende kvinderelaterede emner her på siden:

Menstruationssmerter – PCOS (Poly Cystisk Ovarie Syndrom) – Vulvodyni –
Hedeture/svedeture i forbindelse med menopause – Blærebetændelse

Akupunktur mod menstruationssmerter

Menstruationssmerter? Der er ingen grund til at lide af menstruationssmerter, når akupunkturen kan hjælpe dig. Det at have menstruation burde være en naturlig og smertefri proces, men mange kvinder lever månedlig med smerter ofte på grund af forholdsvis ukomplicerede årsager, simpelthen fordi der ikke er frit flow i livmoderen eller at der ved menstruationsafslutningen ikke er blod nok i livmoderen. Der er som sagt hjælp at hente i akupunkturen, som vil genskabe god balance i din krop så dit menstruationsblod flyder fri i din livmoder.

Lider du af PMS er det ligeledes ofte pga. af en såkaldt stagnation i dit system hvor der sker en ophobning af væske og blod, og din krop og psyke bliver belastet, og du bliver utilpas og i dårligt humør. Akupunkturen vil afhjælpe denne tilstand ved at sætte gang i flowet i livmoderen, og ligeledes sætte gang i væsketransporten så du ikke længere føler dig så ubehagelig tilpas.

Akupunktur mod PCOS (Poly Cystisk Ovarie Syndrom)

PCOS – polycystistisk ovarie syndrom er en hormonel forstyrrelse, som ses hos 5-10 procent af kvinder i den fødedygtige alder. Forkortelsen PCOS står for Poly Cystisk Ovarie Syndrom. Poly cystisk betyder mange blærer på ovariet (æggestokken). Ordet syndrom skyldes, at en del symptomer er til stede på samme tid.

Symptomer på PCOS

  • Man kan opleve uregelmæssige eller udebleven menstruationer
  • Cirka halvdelen af kvinder med PCOS er overvægtige
  • Der kan være øget hårvækst af mandlig type – det vil sige i ansigt, på brystet, fra navlen og ned, samt på arme og ben.
  • Der er tendens til uren hud
  • Det er svært at blive gravid

Af sidstnævnte årsag søger mange piger hjælp, og vælger at få fertilitetsbehandling på en fertilitetsklinik, eller hos en akupunktør.

Jeg har succes med at behandle piger som har fået akupunktur alene, og er blevet gravide, og ligeledes piger som har valgt at få hormonbehandling og akupunktur.

Når jeg behandler PCOS piger, giver jeg kostvejledning sammen med akupunkturbehandlingen, da der er evidens for at vægttab har en positiv indvirkning på succesraten hvis du har PCOS.

Akupunktur mod endometriose

Når man har endometriose, har man livmoderslimhinde (endometrium) på forkert sted. Det kan findes i livmoderens muskulatur, eller udenfor livmoderen f.eks. på æggestokke, blære, bughinden og tarmen. Endometriose er ofte forbundet med store menstruationssmerter, derfor giver man ofte P-piller til piger med denne lidelse, for at undgå blødning.

I den Traditionelle Kinesiske Medicin er diagnosen på Endometriose en ”stase” problematik, og man vil derfor arbejde med at løsne denne ”stase” og danne, så vidt det er muligt, frit flow i menstruationsblodet, det lindrer ofte menstruationssmerter, og fremmer ligeledes chancerne for at blive gravid.

 

Der kan dog være så alvorlige tilfælde, at operation er nødvendigt, og at man fjerner således endometriosevævet, men selv her, vil det være hensigtsmæssigt at fortsætte med akupunktur efter operationen.

Akupunktur mod vulvodyni

Vulvodyni er kendetegnet ved smerter i eller omkring skede indgangen, som især mærkes ved samleje eller brugen af tamponer. Man kender ikke til nogen præcise årsager eller behandlinger, men det vurderes at op mod 15 % af alle kvinder oplever vulvodyni på et eller andet tidspunkt i deres liv. Smerter ved samleje kan gøre livet rigtig besværligt, og det kan gå ud over ens seksualliv og forhold til ens partner.

Men der er heldigvis flere ting, der kan mindske smerterne, eller helt få dem til at forsvinde!

En af behandlingerne består af akupunktur, hvor man giver 10 behandlinger over et forløb på 5 uger. Behandlingen reducerer i høj grad smerterne, og forbedrer derfor også ens sexliv..

Akupunktur mod hedeture

Akupunktur mod hedeture i overgangsalderen. I den Traditionelle Kinesiske Medicin tolker man menopausen/overgangsalderen således:

Med alderen aftager et menneskes yin- og yang-tonus, dog normalt jævnt og indbyrdes harmonisk. I overgangsalderen sker der imidlertid et mere brat fald i kvinders yin-tonus, dette skyldes den cykliske ”alt-eller-ingenting” styring af ovariernes hormonproduktion, sagt på en anden måde, sker der et drastisk fald i østrogen produktionen over kort tid hvilket medfører tørre slimhinder, osteoporose, hedestigninger, svimmelhed, nattesved, søvnforstyrrelser, med symptomer som irritabilitet,  højt blodtryk, hovedpine, muskelspændinger m.m.

Til alle disse overgangsalder symptomer har akupunkturen en skræddersyet behandling til at kompensere for dette drastiske fald i østrogen, og jeg har dermed hjulpet mange kvinder igennem denne belastende tid. Det er vigtigt at komme så tidligt som muligt i forløbet, jo tidligere du kommer i gang,jo kortere tid skal der til for at genetablere balancen.

Akupunktur mod blærebetændelse

Blærebetændelse ses langt hyppigst hos kvinder på grund af deres korte urinrør, og især hvis slimhinden i skedeindgangen er koloniseret med colibakterier fra tarmen. Det kan nogle gange også skyldes en irritationstilstand, og ikke en bakteriel infektion, men under alle omstændigheder er det hensigtsmæssigt at stimulere blodgennemstrømningen lokalt i det område, og hertil er akupunkturen meget effektiv, især til dig der har gentagne blærebetændelser. Jeg har gode resultater med at behandle både unge og ældre kvinder for denne lidelse.