Bihulebetændelse

Bihulebetændelse er en komplikation af virus- eller bakterieinfektion i næserummet, med ansigtshovedpine eller trykken i hovedet, tilstoppet næse, evt. nedsat lugtesans. Når ventilationen i bihulen er ophævet pga. slimhindehævelse, kan betændelsen nemt sætte sig fast. Prædisponerende faktorer er rygning og børns passiv rygning, koldt fugtigt inde-eller udeklima og hyppige luftvejsinfektioner.

Jeg har rigtig gode erfaringer med behandling af bihulebetændelse med akupunktur, hvor jeg udover en almindelig behandling af immunforsvaret vil arbejde med at åbne afløbet i næsen. En anden følge af bihulebetændelse kan være allergi, og det vil være godt at se på denne side også.

Forkølelse

Vi kender alle forkølelse, som opstår på grund af en kold vind som trænger ind i kroppen med kuldeaversion, hovedpine, klar mucus fra næsen, og efterhånden en varme-reaktion fra kroppen.

Den generelle terapi vil være at styrke immunforsvaret, og også at behandle efter symptomer, som kan være:

  • Hovedpine
  • Tilstoppet næse
  • Løbene næse
  • Ondt i halsen
  • Feber
  • Hoste
  • Megen (natte-) sved.

Halsbetændelse (Tonsillitis)

Betændte mandler med pus og hvidlige belægninger, halsbetændelse og feber, vil man i den Kinesiske Medicin kalde en TOKSISK HEDE i halsen, og det er den varme jeg vil arbejde med i akupunkturbehandlingen, immunforsvaret skal ligeledes styrkes, så det kan hjælpe med til at tage kampen op mod betændelsen. Er der synkevanskeligheder, vil jeg selvfølgelig ligeledes arbejde med det.

Snorken

Snorken skyldes som regel ”overflødigt” væv i næsepharynx, enten lymfatisk væv, såkaldte polypper, eller fedt og bindevæv i overvægtige mennesker. Snorken forværres rent anatomisk af at sove på ryggen og kan i teorien medføre søvnforstyrrelser (dvs. også hos patienten selv) pga. vejrtrækningsvanskeligheder og iltmangel, især hvor det ledsages af søvnapnø.

Behandlingen foregår ved at jeg forsøger at reducere det lymfatiske væv i området, enten ved at udrydde kroniske luftvejsinfektioner.

I den Traditionelle Kinesiske Medicin er det som sagt det lymfatiske hævelser i forbindelse med kroniske infektioner, der kan behandles.

Jeg har stor succes med behandling af snorken med akupunktur, og det har været til stor glæde for patienten selv, men så sandelig også omgivelserne.

Astma / Bronkitis

Astma er en kronisk betændelsestilstand i lungerne (uden baktier) med gentagne anfald af åndenød, hoste, trykken for brystet eller hvæsende/pibende vejrtrækning.

Denne betændelsestilstand udløser en overaktivitet og krampe i luftvejenes ringformede muskler samt opsvulmning af luftvejenes slimhinder og øget udskillelse af lungesekreter (sejt slim). Alt dette bevirker, at de mindre luftveje (bronkierne) forsnævres, og hermed formindskes eller hindres luftens adgang til og fra lungerne.

Med akupunktur kan man stimulere binyrer til at frigive cortison (binyrebarkhormon)

Binyrebarkhormon dæmper overreaktioner fra immunforsvaret (som allergi altid er) og giver dermed øjeblikkelig lindring.

I modsætning til medicinsk behandling har akupunkturen ingen bivirkninger.

Det skal dog nævnes at astma altid har en bagvedliggende årsag – som binyrebarkhormonet ikke kan kurere.

Derfor vil jeg under samtalen afdække hvilke årsager der ligger bag ved astmaen, det kan være

  • Forstyrrelse som kommer af en intolerance eller ubalance i tarmsystemet
  • Stresstilstande (fysisk eller psykisk)

Derefter tilrettelægger jeg behandlingen, hvor jeg både vil tage højde for årsagen og symptomerne.