Akupunktur mod stress, angst og depression

Jeg behandler følgende stressrelaterede emner her på siden:

Stress – depression – søvnløshed – angst/uro – eksamensangst og præstationsangs

 

Stress

Akupunktur mod stress. Vi lever i et præstationssamfund, og mange mennesker bliver udsat for et ekstremt pres, og det kan være svært for kroppen at klare i længden. Hvis symptomerne på stress, som kan være irritabilitet, søvnproblemer, humørsvingninger, angst og uro, koncentrationsbesvær og i værste fald depression, opstår, er det vigtigt at søge hjælp.

Akupunkturen er et fantastisk redskab til behandling af stress, da et af grundprincipperne i akupunkturen er at arbejde med nervesystemet – Vi har to nervesystemer ”det sympatiske nervesystem”, (som vi ”bruger” når vi skal præstere) og det ”para-sympatiske nervesystem”, (som vi ”bruger” når vi skal restituere og hvile os), og disse to nervesystemer skal gerne være i balance, er de ikke det, kan vi få søvnproblemer, fordøjelsesproblemer og mange andre ubehagelige symptomer. Det er vigtigt i den forbindelse at søge hjælp.

Som akupunktør, har jeg nogle fantastiske redskaber til at hjælpe dig i en sådan presset situation, derudover har jeg selv stor erfaring fra det private erhvervsliv hvor jeg har haft et ledende job igennem 20 år, med stor rejseaktivitet og store udfordringer i det det daglige arbejde. Min personlige erfaring har jeg haft stor glæde af i mit arbejde som akupunktør, hvor jeg har kunnet hjælpe mine stressramte klienter i kraft at min personlige erfaring fra en verden som til tider er utrolig udfordrende at leve i.

Når jeg behandler for stress bruger jeg også tid på samtale og øvelser for at hjælpe dig til at få et bedre arbejdsliv, og ligeledes hjælpe dig til at tage de rigtige beslutninger, i en tid hvor du selv kan være så belastet, at du ikke kan komme videre med dit liv uden hjælp.

Angst og uro

Forskellige former for angst

Eksamensangst

Akupunktur mod eksamensangst. Angst og uro opstår når du forsøger at flytte grænserne for hvad der er muligt.

Det kan være, at du skal til eksamen, hvor du ønsker at præstere det ultimative, og intet mindre end et 12 tal er godt nok, og selv om du har studeret seriøst igennem året og har været til al undervisning, snyder du kroppen så meget, at den tror, at den sidste time er kommet, når du skal forsvare det stof du har tilegnet dig. Hvis vi ikke gør det godt nok, mister vi livet. Det er selvfølgelig ikke sandt, men vi kan være så optaget af at ville det allerbedste og det perfekte at vi fuldstændig mister jordforbindelsen. Det kan være, at vi tidligere har haft nogle rigtig dårlige oplevelser i en eksamenssituation, som gør, at vi bliver grebet af angst og panik inden eksamen.

Jeg har stor erfaring med behandling af disse tilstande, igen er det ganske få nåle, der kan bringe kroppen i en tilstand af fuldstændig ro, jeg har en indgående samtale med min klient om hvad der ligger til grund for denne angst, og vi kan sammen lave nogle rollespil eller visualiseringer som hjælper kroppen til at lægge angsten bag sig.

Præstationsangst 

Akupunktur mod præstationsangst. Præstationsangst bunder ofte i problemer med selvværdet, og det er noget vi alle møder på et eller andet tidspunkt i livet. Vi er bange for at begå fejl, og glemmer fuldstændig, at det er fejlene der i sidste ende giver os styrke og erfaring til at klare livets udfordringer.

I akupunkturen har mulighed for at aktivere nogle specifikke energier i meridianbanerne som kan styrke vores fundament, og give os den råstyrke der skal til for at klare livets udfordringer. Det kræver en sund krop at have overskud til at klare hverdagen. Mange får sved på panden i pressede situationer, og det kan være pga. et overaktivt nervesystem, men så sandelig også en underskudstilstand. Så under samtalen med klienten, vil jeg afdække om det drejer sig om et overskud eller et underskud, og indrette behandlingen derefter. Ingen behandling uden en samtale, om hvordan du undgår denne ubalance i fremtiden, hvordan du takler livet når vi føler et ydre pres.

Det handler om klarhed og jeg får lyst til at citere en lille bøn ”Giv mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de ting, jeg kan, og visdom til at se forskellen.”

Depression

Akupunktur mod depression. Depression kan opstå i mange grader og der findes selvfølgelig mennesker som har en form for sindslidelse som gør at livet vægter hårdt mod den mørke side.

Der findes også depressioner som opstår, fordi vi ikke kan takle livets udfordringer, det kan være tab af job, stress igennem længere tid, kæresten forlader os eller meget andet.

Igen har akupunkturen sin funktion, de forskellige meridianer har en fysisk/psykisk base, og har man en sort psyke vil man gå ind og styrke ”roden” i kroppen og arbejde med N-meridianen.

Er der tale om en depressiv fase i et maniodepressive forløb, vil man styrke Hjerte, og er det den maniske fase handle det om at ”køle” i kredsløbet. Det kan være svært at forstå, men vi har nogle gode kræfter i vores nervesystem til at behandle de ubalancer der opstår, når det hele løber lidt af sporet.

Søvnløshed

Akupunktur mod søvnløshed/søvnproblemer. Søvnproblemer opstår ofte i forbindelse med stress, du har så travlt, at dit nervesystem ikke kan falde til ro, når du helst skulle sove. Du kender sikkert fænomenet fra, når et barn bliver overtræt, de bliver umulige og de er så trætte, at vi, paradoksalt nok, ikke kan få dem til at sove, og det samme sker for voksne, vi får et ”overaktivt” nervesystem. Her kan akupunkturen gøre en forskel, ved brug at enkelte nåle, kan jeg berolige dit nervesystem og kroppen falder til ro. Du bliver hjulpet til at komme ud af den onde cirkel, hvor du nat efter nat skal plages af søvnløshed, og frygten for ikke at kunne falde i søvn.

I løbet af behandlingsforløbet, vil vi tale om hvordan du kan bryde det mønster som har gjort dig stresset og søvnløs, du vil få nogle øvelser som kan hjælpe dig i dagligdagen, så du kan fastholde den gode balance i kroppen som er nødvending for en god nattesøvn.

Jeg tilbyder akupunktur fra min klinik i Aarhus C. Kontakt mig for en tid